Bezzeg a mi időnkben...

NAGYIgazságok

NAGYIgazságok

Lottó titkok a Nagyitól

2019. május 05. - nagyigazsagok

20150321lottozo-otos-lotto-lotto.jpg

 

"Mihez kezdenék, ha megnyerném a lottót?" Biztosak lehetünk benne, hogy kivétel nélkül mindenki eljátszott már a gondolattal. Az a hatalmas összeg, melyet a győztes bezsebelhet, szinte elképzelhetetlen egy átlagember számára.

 Sok korábbi lottónyertesről olvashattunk cikkeket, akiket épp ez a nagy nyeremény tett tönkre, mert egyszerűen nem tudták kezelni az ezzel járó helyzetet, egyik pillanatról a másikra feladták az addig megszokott mederben folyó életüket. Viszonylag hamar elherdálták a pénzüket, vagy idegileg összeomlottak. Voltak szerencsére olyanok is, akik okosan takarékoskodva teremtették meg az összegből a további gondtalan élet alapjait.

Cikkünkben nagymamáink álmairól, elképzeléseiről olvashattok a lottózás vonatkozásában, továbbá megosztunk veletek 3 olyan fogadási tippet is, amelyekre odafigyelve talán nagyobb esélyetek lehet elhódítani a főnyereményt (vagy legalább egy kéttalálatos szelvényt összehozni).

lotto2meme.jpg

Nagyon érdekes beszélgetések bontakoztak ki azzal a két Nagyival, akiket a lottózás rejtelmeiről kérdezünk meg. Mindketten játszottak már életükben valamilyen szerencsejátékot és egyetértettek abban, hogy az ötöslottó a nagy favorit. 

"Én már akkor lottóztam, amikor dolgoztam, talán 30 éves korom körül kezdtem el. A munkahelyemen csoportosan adtuk fel minden héten a szelvényeket. Sokszor mondták a kollégáim, hogy már igazán megérdemelném, hogy nyerjek, mert az összes ilyen csoportos fogadásban benne voltam."  - kezdte feleleveníteni emlékeit az egyik Nagyi.

A hétvégi sorsolást nagy reményekkel várták, hétről-hétre bizakodtak, hogy az ő számaikat húzzák ki. Egy nagy ellentét már a beszélgetés elején feltűnt kettejük között. Egyikük folyamatosan kezdte elveszíteni lendületét, először még csak véletlenül elfelejtette feladni a lottót, majd később tudatosan hagyta el ezt a tevékenységét és manapság már csak nagyon ritkán játszik. Másikuk a mai napig megjátssza fix számait, melyek leginkább fontos évszámokat, családtagok születési éveit, napjait jelölik.

"Sokszor megfogadtam, hogy nem játszom többet, de a nagy nyeremény elég csábító. Meg mi lenne akkor, ha abbahagynám és a következő héten az én számaim lennének a nyerők?"

Ha már szóba került a hatalmas pénzösszeg, megkértük a Nagyikat, hogy képzeljék bele magukat abba a szituációba, amikor megnyerik a főnyereményt. Kíváncsiak voltunk, hogy mihez kezdenének, mit valósítanának meg belőle? Vágyakozásaik során felmerült több olyan opció, melyeket az emberek általában megemlítenek a témában. Például a lakásvásárlás vagy felújítás, az autó lecserélése, vagy egy nyaraló a tengerparton. Ami biztos, hogy nagyon nehezen tudnák titokban tartani az ismerőseik előtt, ha netán megnyernék a főnyereményt.

lottomeme.jpg

Alapvetően két nagyon családcentrikus nagymamáról van szó. Mindketten megemlítették, hogy a pénzt elosztanák a gyerekeik és unokáik között. Ami figyelemre méltó és egyben megható is volt, hogy az említett lehetőségeknél egyszer sem egyes számban gondolkoztak, hanem a családtagjaiknak szerettek volna jót. A nyaralót, vagy az autót sem maguknak vennék, hanem az unokáknak. 

"Én már mire költsem? Én mindig csak rátok gondoltam, amikor azon töprengtem, hogy mi lenne, ha nyernék." - zárta le gondolatait a Nagyi.

Most pedig, ahogy a cikkünk elején ígértük, összegyűjtöttünk nektek 3 tippet a lottózás tudományából. Ehhez kapcsolódóan a viselkedési közgazdaságtan a nem racionális döntéseket is vizsgálja. Érdekesség, hogy a lottó esetében a nyerési esélyek olyan kicsik, a nyeremények pedig annyira nagyok, hogy az emberi agy itt egyáltalán nem összegeket, hanem az öröm és a fájdalom különböző szintjeit látja. Egy példával szemléltetve: 500 forintot kifizetni két mezőre apró, de biztos fájdalom. Megnyerni 3,5 milliárd forintot felmérhetetlen, az életünket gyökeresen megváltoztató öröm.

1. tipp: Fontos tudni, hogy az egymást követő lottóhúzások független események. Az, hogy például a 21-es számot előző héten kihúzták, nem jelenti azt, hogy a mostani héten kisebb valószínűséggel kerül a nyerőszámok közé.

2.tipp:  Rengeteg “tuti nyerő stratégia” él a köztudatban, lottózási divathullámok érkeznek és tűnnek el. Jobban tesszük, ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk és a saját elképzeléseink szerint játsszuk meg a számokat.

3.tipp: Mivel a nyereményösszeget a nyertesek között felosztják, arra is gondolnunk kell, hogy ha netán nyerünk, ne kelljen senkivel osztoznunk. Ennek érdekében érdemes másoknál ritkábban játszott számsorokat megtennünk (pl: 43,44,45,46,47, vagy 40,50,60,70,80). Bár minden ötös számkombináció ugyanakkora eséllyel kerülhet kihúzásra, ha a mások által is kedvelt, gyakori számokkal játszunk, nagyobb az esély arra, hogy nemcsak nekünk lesz telitalálatunk.

Neked milyen módszereid vannak a számok kiválasztására? Mit tennél, ha megnyernéd az ötöslottót? Meséld el nekünk kommentben!

A cikk megírásában partnerünk volt a rexdigital.hu, ahol ilyen klass okostelefon kiegészítőket lehet vásáolni, mint ez az iphone adatkábel vagy sok egyéb kiegészítő, mint üvegfóliák és tokok okostelefonokhoz.

 

Források:
Nagymamáinkkal való beszégetések
https://www.origo.hu/itthon/20150530-elvittek-a-milliardos-fonyeremenyt.html
https://hvg.hu/tudomany/00000000003640FE
https://www.origo.hu/tudomany/20150213-lotto-pentek-13-valoszinuseg-szerencse-eselyek-szamhuzas-statisztika.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyigazsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9114808610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása