Bezzeg a mi időnkben...

NAGYIgazságok

NAGYIgazságok

Divat régen és most

2019. május 01. - nagyigazsagok

depositphotos_12299114_s-2015-1.jpg
Sokszor halljuk, hogy ami egyszer divatos volt az néhány évtized után, valamilyen formában újra az lesz. De vajon mi volt a helyzet a nagyszüleink idejében, ők is trendik voltak? Tévedünk, ha azt hisszük, hogy a háborút követő konfekció időszakban a nagyszüleink nem foglalkoztak ezzel, a nagyszüleink ugyanis éppúgy hordtak ballonkabátot, bőrdzsekit, farmert és miniszoknyát mint mi. 

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azokat az ikonikus darabokat, amelyeket már a nagyszüleink is hordtak és azóta sem ment ki a divatból.

Ballonkabát


Forrás: femcafe.hu
Ez a tökéletes példa rá, hogy van ami sosem megy ki a divatból. Ennek az ősét még az angol katonaság használta az első világháborúban, aztán megállíthatatlanul terjedt és még ma is reneszánszát éli. Ha beszélsz a nagyival, biztosan szívesen mutat majd neked képeket, amin a kedvenc kabátját viseli.

Nejlonharisnya

 

Az 1900-as években a szoknyák elkezdetek fokozatosan rövidülni, így vált szükséges ruhadarabbá a harisnya, amely szintén elengedhetetlen darabja egy mai ruhatárnak is.

Farmer

A nők jellemzően a 40-es és 50-es években kezdtek el nadrágot hordani, mert a háború ideje alatt sok olyan munkakörben is helyt kellett állniuk, amely korábban a férfiak privilégiumának számított. Így hamarosan megjelent az öltözködésben az amúgy is divatos és praktikus farmernadrág is. Sokunknak ismerős lehet a hippi korszak meghatározó trapéz farmere, vagy az azt követő skinny farmer, majd a magas derekú verziók. A 90-es években pedig már minden mennyiségben és mindenből volt farmer: farmering, farmerdzseki, farmermellény, nadrág, ami lehetett magas derekú, alacsony derekú,kantáros, répa fazonú vagy épp szakadt.
Képtalálat a következőre: „jeans 1970”

Forrás: http://photo-suit.com/editor/?

Kapcsolódó kép

Forrás: http://mindenegybenblog.com/?p=2788

Miniszoknya

Szintén nem mai darab, ugyanis a mini már a 60-as években is trendi ruhadarab volt és megőrizte előkelő helyét az évtizedek során is. De ahogy az a képen is látható, a különösen szexi combcsizma és miniszoknya kombináció sem számít újdonságnak, nagyszüleink és szüleink is ugyanúgy hordták, mint a fiatalok manapság.


Forrás: http://www.sovrani.info/rikthehet-moda-e-viteve-70-foto/

Forrónadrág és leggings

A 80-as évek meghatározó ruhadarabjai közé tartozik a leggings is, amely ma is alapdarabnak számít és bármilyen hihetetlen, de valószínűleg a nagyi szekrényében is ott lapult egy neon vagy más színes darab anno, a lábmelegítő mellett.

Forrás: https://rubbersoulvintageblog.wordpress.com/tag/leggings/

Napszemüveg

Ma is és régen is trendi kiegészítő a napszemüveg. Gondoltátok volna, hogy a nagyszüleink idejében is éppúgy divatos volt, a tükrös lencse, az aviátor szemüveg vagy éppen az ún. cat-eye, macskaszem típusú szemüveg?
 Forrás: https://www.selectspecs.com/fashion-lifestyle/get-the-look-50s-style/

Mint láthatjuk a divat tényleg örök. Biztosan a nagymamádat is foglalkoztatta anno és ma is megvan a véleménye az öltözködésről. Kérdezd meg, hogy ő mennyire követte a divatot és mi volt a kedvenc ruhadarabja és oszd meg velünk is kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyigazsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6114798184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása