Bezzeg a mi időnkben...

NAGYIgazságok

NAGYIgazságok

Idegesítő szokások vagy mégsem? Csak nézőpont kérdése (:

2019. március 03. - nagyigazsagok

A mai bejegyzésünk egy igen megosztó téma lesz, ami nem másról fog szólni, mint a bosszantó szokásokról. A különböző korosztályok generációk közötti különbségek által létrejött nézeteltérésekről nap, mint nap lehet hallani.

mac23_grandparents_post02.jpg

 

 

Belevágva aktuális témánkba, nézzük a TOP4-be tartozó legidegesítőbb szokásokat, melyeket csak nektek, csak most összeszedtünk.

 

 

 

 nagyszülők legidegesítőbb szokásai:

1. Reggeli bevásárlás

Ki ne élte volna már át, hogy egy napsütéses hétfő reggelen, az amúgy is tömött villamoson megjelennek a nagyik a drága bevásárlókocsijukkal (köznapi elnevezésén: banyatankkal)? A konkrét válaszra talán sosem fogunk rájönni, de az egy biztos: ezt tartják a legidegesítőbbnek a fiatalok.

 2v0zv6.jpg

 

2. Etetési kényszer

Ki ne hallotta volna legalább egyszer a Nagyinál rendezendő családi ebédeken a „De még egyél pár falatot, mert el fogsz fogyni kisunokám." és az ehhez hasonló mondatokat. Nem baj, mi így is szeretjük őket, hiszen csakis a jószándék vezérli őket.

 2v0zbr.jpg

3. Túlzott kíváncsiság

Régi korunk nagy gondolkodói szerint a kíváncsiság öregedéshez vezet, amit egyértelműen a fiatalok által feltett kérdéssorozatok megfékezésére találtak ki. Vicces, és olykor idegesítő jelenség, hogy ez a kíváncsiság idősebb korban sem szűnik meg, sőt még jobban felerősödik.

 

4. "Hangoskodás"

Ehhez az érvhez nem nagyon tudnánk mit hozzáfűzni, helyette inkább beszéljen a kép:

2v0zov.jpg

 

Az idősebb korosztály által vélt fiatalok legidegesítőbb szokásai:

1. Telefonfüggőség

Természetesen ez a mai fiatalok számára már fel sem tűnik, hisz ők már-már telefonnal a kezükben születnek. Ez főként a felgyorsult világunk okozta egyik égetőbb problémája, ugyanis mióta világ a világ, az idősebbek tanítják a fiatalabbakat. Bár az internet és az egyéb okos eszközök használatának megjelenésével ez a folyamat kezd megfordulni, így ez főként az Y generációtól kezdődő generációkra hárul, akik gyerekkoruk óta azt tapasztalják, hogy mindennek azonnal utána tudnak nézni, sőt már ők mutatják, tanítgatják meg az idősebbeknek az elektronikus kommunikáció módjait, illetve trendjeit.

 2626803_0.jpg

2. Türelmetlenség

Előző érvhez kapcsolódóan a türelmetlenséget sem nagyon nem szükséges megmagyarázni, csupán azzal, hogy felgyorsult világunkban hozzá vagyunk szokva, hogy minden gyorsan történik, minden fontos információ után tudunk nézni okoskütyüinken, és ehhez az attitűdhöz vagyunk hozzászokva, illetve várnánk el ezt az élet minden területén.

 

3. Tiszteletlenség

Az idősebb korosztály tisztelete mindig minden körülmények között az első szempont kellene, hogy legyen. Tiszteljük őket, mert mikor Ti is abban a helyzetben lesztek, mint ők, nagyra fogjátok értékelni, hogy a tömegközlekedésen átadják helyeiket a fiatalabbak!

 

4. Munkabírás

Sok nagyszülőt rosszul érint a fiatalok fizikai munkához való hozzáállása, hiszen ők úgy már gyermekkoruktól fogva  kint dolgoztak a földeken a család megélhetését illetőleg. Ezzel ellentétben a mi generációink telefonnal a kezükben nőnek fel, és legtöbb esetben online intézik el tennivalóikat, beleértve a munkavállalást is. Viszont egy kis kertimunka a Nagyinál nagyon jó kikapcsolódást jelenthet a friss levegőn!

 

Amióta világ a világ, mindig is lesznek generációsbeli különbségek és ebből fakadó meg nem értések, de ami nagyon fontos: szeressétek nagyszüleiteket addig, amíg lehet, mert őket mindig csak a jó indulat vezérli! Meg persze a hosszú távú nyugalom érdekében sem árt velük rosszba lenni, mert olyan almáspitét, mint a Nagyi egy fine dining étterem tuti nem tud überelni!

 

 

Te milyen idegesítő szokásokról tudsz még? Írd meg nekünk kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyigazsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4114665329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása