Bezzeg a mi időnkben...

NAGYIgazságok

NAGYIgazságok

10 ajándék ötlet a nagyinak

2019. március 06. - nagyigazsagok

Tapasztaltátok már azt a helyzetet mikor rákérdeztek a nagyira, hogy milyen ajándéknak örülne de erre ő csak annyit válaszol szerényen hogy: “oh fiam, minek már énnekem bármi",  "ne foglalkozz vele”, “nincs szükségem semmire, mindenem megvan már” vagy hasonlók?

Igen, ez velünk is előfordult már. Ezért gondoltunk arra, hogy összeállítunk nektek 10 egyedi ajándék ötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak majd szeretett nagymamáink arcára.

Még mielőtt belevágnánk az ajándékötletek fejtegetésébe, fontosnak tartunk pár dolgot - pár aranyszabályt -  amit mindenképp javasolt szem előtt tartani a nagyi ajándék választásával kapcsolatban:

Első szabály: Ne sztereotipizálj – Nem minden nagymama gyűjt porcelán nippeket és nem minden nagymama szeret kötni. Gondold át újra.

Második szabály: Kezdd a nagyi hobbijaival – Kirándulni vagy talán színházba szeret járni a nagymamád? Mi az, amiről órákig tud mesélni neked?

Harmadik szabály: Figyelj arra, hogy mit kapott előző években – Ha minden évben egy újabb díszpárnát kap tőled a nagyi, ne várj nagy elégedettségre.

Negyedik szabály: Ne költs vagyonokat – A nagyinak nem az ajándék pénzbeli értéke a fontos, sokkal inkább maga a gesztus – az, hogy gondoltál rá.

Ha az összes aranyszabályt kipipáltad, térhetünk is az ajándék ötletekre: 

 

  1. Egyéni vagy családi fotózásRelated image

Egy telefonnal készült “szelfi” nem ér fel egy jó minőségű, profi fotós által készített fényképpel. Vidd el a nagymamád egy egyéni vagy családi fotózásra, ahol olyan fényképek készülhetnek, amik sok sok év múlva is valódi értéket fognak képviselni.

Kezdőár: 10 000 Ft 

 

  1. Kényeztető program Image result for grandma massage

Nagymamáink hajlamosak elveszni a hétköznapi munkákban és kevés időt szentelni önmagukra. Ezért egy kényeztető program – egy relaxáló masszázs, spa terápia vagy egy kozmetikai kezelés – igazán kiérdemelt pihenési lehetőség lehet a nagyi számára.  

Kezdőár: 7 000 Ft
Image result for generations necklace

  1. Egyedi kézműves ékszer

Igazán különleges ajándék lehet egy saját méretre és ízlésére szabott ékszer. Készíttess nagymamádnak egy egyedi kézműves ékszert - gyűrűt, nyakláncot, medált, karkötőt vagy akár fülbevalót – amit sok ideig büszkén viselne.

Kezdőár: 10 000 Ft  

  1. Családi filmImage result for videocassette

Minden családnál vannak otthon a polcon, porosan fekvő analóg videokazetták régi szülinapokról, családi összejövetelekről. Lepd meg a nagymamád egy régi emlékekből összevágott családi filmmel.

Kezdőár: 6 000 Ft

  1. HangoskönyvRelated image

Az irodalom iránt érdeklődő nagymamák biztosan nagyon örülnének annak, ha a konyhai munkálataik közben sem maradnának le kedvenc olvasmányaikról. Ajándékozz nagymamádnak hangoskönyvet (kedvenc regényéről, verseskötetéről, stb.) amit egyszerűen lejátszhat számítógépén vagy MP3 lejátszóján.  

Kezdőár: 2 000 Ft

  1. Digitális képkeret Image result for digital frame

A hagyományos képkeretetektől eltérően, a digitális képkerettel több fotót is (akár a telefonoddal készült “szelfiket” is) egyszerre kivetíthettek a nagymamád otthonában. Lepd meg nagymamád egy modern, de mégis kedves emlékeket hordozó ajándékkal.

Kezdőár: 13 000 Ft

  1. Egyedi selyemsál vagy -kendőImage result for selyemsál

Válaszd ki nagymamád kedvenc színeit, mintázatát és tervezz neki egyedi selyemsálat vagy selyemkendőt. Biztosan büszkén viselné a nagymamád ezt a különleges, egyénre szabott kiegészítőt a mindennapokban vagy a nagy családi összejövetelekkor.

Kezdőár: 10 000 Ft 

  1. Fotóból olajfestmény Image result for olajfestmeny fotóról

Örökíts meg egy régi, a nagymamád által kincsként őrzött fotót különleges módon. Csináltass róla egy olajfestmény változatot (akár nagyobb méretben) amit szívesen kifüggesztene nagymamád a nappali falára.

Kezdőár: 4 000 Ft

 

  1. Aktivitásmérő óra­/karkötőImage result for xiaomi mi band 3

Főleg a fiatalos, kíváncsi nagymamáknak ajánlott akiknek fontos az egészséges életmód. Lepd meg nagymamád egy okos, aktivitásmérő órával/karkötővel amin napi szinten követni tudja egészségügyi adatait.

Kezdőár: 13 000 Ft 

  1. Közös program veled Related image

Talán minden ajándéknál legjobban az együtt töltött időnek örülne a legjobban a nagymamád. Válogass az előző cikkünkben megírt 10 izgalmas programlehetőségből amit a nagyival megtehetsz, például színház, séta a természetben vagy beszélgetés a régi időkről.

Kezdőár: 0 Ft

 

Reméljük cikkünk hasznos volt számodra és találtál olyan ötletet amivel saját nagymamád is meg tudod lepni a legközelebbi szülinapon, évfordulón vagy egyéb ünnepek alkalmából.

 

Te mit ajándékoztál legutóbb a nagymamádnak? Írd meg nekünk kommentben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyigazsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr7514671339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása