Bezzeg a mi időnkben...

NAGYIgazságok

NAGYIgazságok

10 Közös programlehetőség a Nagyival

2019. február 27. - nagyigazsagok

Jön a tavasz, hívogat a természet és a társaság... mozdítsd ki a Nagyit is a megszokott hétköznapokból!

Már jó úton jársz azzal, hogy megnyitottad ezt a posztot, hiszen megjelent benned a szándék, hogy örömteli emlékekkel gazdagodjatok a nagyival együtt. Mielőtt azonban elolvasod az ötleteinket ígérd meg, hogy időt is fogsz szánni a programokra és legalább egyet megvalósítasz idén tavasszal.

Lássuk milyen lehetőségek közül válogathatsz!

Termálfürdő

Rögtön kezdésnek egy örök klasszikussal élnénk, ami generációktól függetlenül a magyar emberek egyik favoritja. Magyarország kedvező természeti adottságai révén gazdag termálfürdők kínálatában. A fürdőzés remek lehetőséget biztosít, hogy egy jót beszélgessünk, kieresszük a fáradt gőzt, lazítsunk, ezenkívül pedig fizikai fájdalmakra, betegségekre is sokszor gyógyírként szolgál. A mama biztosan hálás lesz, ha meglátogattok együtt egy ilyen helyet és szívesen meséli majd a barátnőinek.

Tipp: mielőtt beharangoznád a programot, mindenképp nézz utána, hogy nincs-e olyan betegsége, amely esetén ellenjavallott a forró termálfürdő

 Nagy séta a természetben

img_7494.JPGÉbredezik a természet, közeledik a tavasz, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a madarak csicsergése, a friss levegő illata és a meleg napsütés. Amellett, hogy  egy kisebb-nagyobb sétával felpezsdítjük a testünket, jót tesz a léleknek is, főleg, ha ezt a nagyival tehetjük egy könnyed beszélgetés mellett. Ha bizonyos korlátokba ütközünk- például hamar elfárad- akkor csak kisebb barangolásra menjünk. Időhiány esetén már egy közös kávé vagy tea elfogyasztása a teraszon is boldogsággal tölthet el mindannyiunkat.

 

Színház, koncertlátogatás, kiállítás, múzeum

Néhány program esetén a pénztárcánkat is ki kell nyitni, de akár ajándékként is remek megoldás lehet egy jeles alkalomra egy színház vagy koncertjegy. A nagyi ízlésétől és preferenciájától függően örök klasszikusokat is érdemes megnéznetek, hiszen ez is egy közös pont az életetekben. img_0005.JPGHa a mama kedveli a virágokat, érdemes ellátogatnotok az orchidea kiállításra, ahol nem csak megcsodálhatjátok, hanem meg is vásárolhatjátok az egyes szépségeket március végén Budapesten.(https://www.programturizmus.hu/ajanlat-orchidea-unnep-kiallitas-vasar-budapest.html)

Fényképnézegetés, beszélgetés a régi történetekről

Egy finom kávé mellett időnként jó belemerülni a régi családi fotókba, hiszen szinte minden képhez fűzödik egy kedves történetük, még akkor is, ha az réges-régen akár gyerekkorukban történt. Mindig megható figyelni őket, ahogyan mesélik, hogyan játszottak a testvéreikkel, milyen csínytevéseik voltak, hogyan majszolták a frissen sütött kenyeret a gyümölcsfák árnyékában és úgy általában hogyan éltek a hétköznapokban.

Érdekes megfigyelni, hogy hogyan emlékeznek a mi gyerekkorunkra is és milyen történetek jutnak eszükbe rólunk. Úgy gondolom, hogy jó ezeket újra és újra feleleveníteni- így mi is mesélhetünk majd róluk az unokáknak.

Tipp: kerek évszámú születésnapra rendezd sorrendbe gyerekkori képeitől mostanáig az életét- hidd el nagyon szívhezszóló ajándék lesz

Tavaszi nagytakarítás

Elsőre nem tűnik a legkellemesebb programnak, de hidd el rendkívül sokat segíthetsz ezzel a nagyinak a ház körül és lakáson belül egyaránt. A tavaszi lomtalanításban pakolni, lemosni a magas ablakokat, magasan fekvő polcokat portalanítani, leszedni és kimosni a magasan lévő függönyöket hihetetlenül képes tehermentesíteni a mamit. Érdemes átnéznetek a spájz tartalmát is, hogy a régebbi befőtteket és lekvárokat használjátok fel először a főzéseknél.

Tipp: néha iktassatok be egy-egy szünetet, ahol megpihenhettek, hiszen pont azért segítesz, hogy ne terhelje túl magát

Kerti munkálatok

http---prod_static9_net_au-_-media-network-images-2017-07-25-10-55-170725_coach_vegetables.jpgA tavasz közeledtével a kert is megkívánja a gondoskodást és emellett a munkák során már jól bevált, hasznos praktikákat is elsajátíthatunk- például hogy milyen sorrendben ültesd a növényeket. Tervezzétek meg a nagyival, hogy mire van szüksége a veteményesbe vagy a virágoskertjébe, segíts a beszerzésben és indulhat is a munka.

Tipp: ha esetleg nincs kertje, de szívesen nevelgetne palántákat, akkor kisebb veteményesládába is ültethettek

Speciális recept megtanulása

Bár a tavasz a természet ébredése, mégis néha szívesen töltünk bent is időt. A rossz idő remek alkalmat biztosít arra, hogy végre megtanuld a kedvenc ételed a mamától. Számos olyan étel és sütemény van, amit már régóta halogatok én is, hogy elsajátítsak tőle. Ha megkéritek, biztosan szívesen elkészíti veletek és megosztja a praktikáit, mitől is olyan utánozhatatlanul finom a receptje.14499-hazi-teszta.jpg

Tipp: gyerekkorunk igazi vasárnapi húslevese a mama házi tojásából készült csigatésztájából az igazi- készítsétek el együtt!

 Cukrászda

Ha szeretnéd, hogy a mama is kicsit kikapcsolódjon és kedvenc süteményeihez jusson, vidd el egy cukrászdába. Manapság a legtöbbjük kínálata között szerepelnek cukormentes édességek is, tehát az sem lehet akadály, hogy ellátogassatok a nagyival egy csodás délutáni sütizésre, ha esetleg cukorbeteg. Ki ne enne meg szívesen egy jó házi krémest, dobostortát vagy Eszterházy szeletet.

Tipp: ha március 15-i hétvégén meglátogatod, lepd meg méltán híres, magyar édességeink egyikével

Kozmetikus, fodrász

m-elderly-old-senior-hands-462587789-1.jpgEgy kis törődés mindenkinek nagyon jól esik, főleg ha a női testről és lélekről van szó. Észrevettétek, hogy hogy várják, hogy menjenek fodrászhoz vagy hogy milyen boldogok, amikor kész a frizurájuk? Vidd el a mamát, főleg ha csak ritkán teheti meg vagy válassz számára egy kényeztető szolgáltatást, amivel kicsit felfrissül, de még sosem próbálta ki.

Tipp: az otthoni hajsütés vagy körömlakkozás is ugyanolyan móka lehet, főleg ha ezt az unokája csinálja

 

Társasjátékok

Bizonyára minden magyar háztartásban ott lapul egy “Gazdálkodj okosan!”. Temérdek variáció közül választhattok egészen a klasszikus kártyajátékoktól a retro darabokig, amiket már esetleg gyerekkorodban is játszottál a nagyival. A program előnye, hogy legtöbb esetben többen is részt tudtok benne venni, hiszen annál nagyobb buli és közelebb hozza a családot. Ne feledd nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Tipp: jó idő esetén a szabadban is játszhatjátok- egy pakli kártya igazán nem foglal sok helyet a táskában


53076382_396676811162063_1675821785641123840_n.jpg

Reméljük cikkünkben hasznos programlehetőségeket gyűjtöttünk össze. Írjátok meg kommentben, hogy ti melyik programot fogjátok megvalósítani vagy ezeken túl mit szoktatok közösen csinálni a mamával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyigazsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9714653025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása